Barion Pixel

5 pontban a fővárosiak egészségének védelméről

Vitézy Dávid az egészség világnapja alkalmából 5 pontban foglalta össze közösségi oldalán, hogy szerinte melyek a legfontosabb teendők a fővárosban élők egészségének védelme és megőrzése érdekében.

1. Megelőzés sporttal

A megelőzés kiemelten fontos, ezért ideje végre a szabadidős sportolás infrastruktúráját is fejleszteni: stadionok helyett uszodákat, futóköröket, utcai közkonditermeket!

2. Tisztább levegő

A levegőminőség javítására a közlekedés és a fűtési rendszerek megújításával van a legtöbb teendőnk. A fenntartható közlekedéspolitika ezért egyúttal egészségügyi kérdés is.

3. Több szűrővizsgálat

Legyen együttműködés az állam és a főváros között legalább a korai felismerés tekintetében! Jöjjenek ki a szűrőbuszok a lezárt rakpartra, használjuk a főváros egészségügyi kapacitásait nagy szűrővizsgálatokra!

4. Kórházfejlesztések

Budapest kórházainak az állapota ma nemcsak a nyugat-európai nagyvárosokétól marad el, de a vidéki megyei központokétól is. A fővárosi vezetés ezt nem képes egyedül megváltoztatni, de ezen a téren nyomást kell gyakorolni a kormányra.

5. A sürgősségi ellátás újraszervezése Budapesten

Különösen rossz a helyzet a sürgősségi betegellátásban. Budapesten éjjel vagy hétvégén sokszor 6-7 órás várakozás a jellemző. Ha épp nincs életveszély, budai lakcímkártyával nem fogadnak a pesti kórházak, és viszont. El kell érnünk, hogy az oda-vissza küldözgetést megszüntesse a kormány!

 

 

A leállított Nagyvárad téri új Dél-pesti Centrumkórház fejlesztés győztes tervpályázati terve a korábbi Szent István-Szent László átépítésével, tervező: Zoboki Építésziroda)

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás