Barion Pixel

Médiamegjelenések

Sebestyén Balázs: Én Vitézy Dávid-fan vagyok

A Rádió 1 Balázsék című műsorában szóba kerültek az elmúlt napok politikai vitái hétfő reggel. Sebestyén Balázs elmondta: örülne, ha Vitézy Dávid lenne Budapest vezetője a választás után, és azt is, hogy miért.

Már csak egy lépésre vagyunk a Városházától! – sajtótájékoztató

Vitézy Dávid a Kamermayer téren tartott sajtótájékoztatót: „Sem a Fidesszel, sem a Demokratikus Koalícióval nem fogunk koalíciót kötni, sem a Fidesznek, se a DK-nak nem lesz főpolgármester-helyettese és nem lesznek pártkáderek a cégek vezetésében. Gyurcsány embereit kirakjuk, de Orbán emberei sem jönnek a helyükre – ezt vállalom főpolgármesterként, erről tartottam a kampány utolsó sajtótájékoztatóját egy szimbolikus helyszínen, a Városháza mellett Kammermayer téren. Arra kérem a budapestieket, hogy adjanak egy esélyt, adjanak bizalmat nekem, hogy megmutathassam, milyen eredményeket tudunk elérni, ha Budapestnek nem a két nagy pártpolitikai oldalról jövő, hanem szakmai vezetése van. Itt az ideje a változásnak, és a változást úgy tudjuk Budapesten elérni, ha főpolgármestert váltunk!”

Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második! – sajtótájékoztató

Vitézy Dávid sajtótájékoztatót tartott: „A főpolgármester-helyetteseim között sem lesz se DK-s, se fideszes. A fővárosi közgyűlésben a programom alapján, konkrét ügyek mentén fogunk többséget teremteni, és bukott pártkáderek helyett szakemberekkel fogjuk vezetni a várost és a fővárosi cégeket.”

Vitézy Dávid: Meghaladjuk a Karácsony Gergely-féle panaszkodó, másokra mutogató városházi politikát

Két lépésre van szükség ahhoz, hogy középről meg tudja nyerni Vitézy Dávid a főpolgármesteri választást. A megváltozott politikai helyzetet követően ennek részleteiről is kérdeztük a várospolitikust.

Vitézy Dávid: Nem tervezek koalíciót kötni a Fidesszel

Vitézy Dávid rövid interjúban reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére. A főpolgármester-jelölt többek között elárulta, hogy miért nem tart attól, hogy a döntés negatívan hat majd a kampányára.

Vitézy Dávid Szentkirályi visszalépéséről: Az első győzelem megvan

Vitézy Dávid azt írta Szentkirályi Alexandra visszalépéséről, hogy ezzel megvan az első győzelme, a második pedig vasárnap várható. A főpolgármester-jelölt szerint mostantól ő Karácsony Gergely egyetlen esélyes kihívója.

Vitézy: az egyetlen esélyes kihívó én vagyok!

Vitézy Dávid a Hír TV Napi Aktuális című műsorának vendége volt, ahol a főpolgármesteri vitáról, a választás tétjéről és esélyeiről is szó esett.

Börtön és klíma volt az ígéret – egyikből sem lett semmi! – sajtótájékoztató

Vitézy Dávid sajtótájékoztatót tartott: „Egy fegyvergyártásban érdekelt, szankciók alatt álló orosz cég jóváhagyására várni nyilvánvaló lehetetlen. A kikért szerződésből pedig világosan kiderült, hogy a jármű átalakítására, továbbfejlesztésére minden létező jogot a BKV a Főváros nevében megszerzett, azaz a főpolgármesternek és a BKV-nak ebben a ciklusban minden lehetősége és joga meg lett volna arra, hogy klimatizálják a 3-as metró vonatait. Ez mégsem történt meg, ami nem az első megszegett ígérete Karácsony Gergelynek.”

Századvég: Vitézy Dávid a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt

Vitézy Dávid a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, és szemtől szemben legyőzné Karácsony Gergelyt a választási versenyben – derül ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Évi 10 ezer forint kultúrkupon minden budapestinek! – sajtótájékoztató

Hozzáférhetőbbé tesszük a főváros kulturális programjait a budapestieknek! – erről tartott sajtótájékoztatót Vitézy Dávid a Katona József Színház előtt.

BUDAPESTNEK ÚJ FŐPOLGÁRMESTER KELL!

Mi budapestiek, két szavazattal visszavesszük a pártpolitikától a városunkat. VASÁRNAP VITÉZY ✌🏻✌🏻 2X – főpolgármesterként és listán! Nincs újabb 5 évünk a lemaradásra!

Vitézy Dávid: Mára egyértelművé vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy csütörtök reggeli Facebook-posztban közölte, hogy min múlhat a vasárnapi választás budapesti eredménye. Arra kérte a fideszes szavazókat, hogy ha tényleg le akarják váltani „Gyurcsány embereit a Városházán”, akkor ne Szentkirályi Alexandrára, hanem rá szavazzanak.

Lájkbajnokság helyett valódi traffipaxokat! – sajtótájékoztató

Vitézy Dávid sajtótájékoztatót tartott: „Az Árpád hídon, a 2023. júliusi tragikus baleset helyszínétől nem messze mondtam el, hogy a Karácsony Gergely által akkor ígért 45 traffipaxból nem lett semmi. Pontosabban a traffipaxokért már fizet valakinek Budapest, de kihelyezésre már nem kerültek. Lázár Jánost hasonló felelősség terheli az ígért KRESZ-módosítás elmaradásáért.”

A vita után minden megváltozott: főpolgármester leszek!

Vitézy Dávid az Inforádió Aréna című műsorában beszélt főpolgármesteri terveiről.

Vitézy Dávid: Budapest egyes részei horrorfilm díszletei is lehetnének

Karácsony Gergely a politikai térben többször is rossz helyre pozicionálta magát, ennek pedig elsősorban a budapestiek a kárvallottjai. Vitézy Dáviddal főpolgármester-jelöltségének körülményeiről, az LMP-hez és Magyar Péterhez fűződő viszonyáról, választási esélyekről és arról is beszélgettünk, hogy megválasztása esetén milyen sorsot szán a városházán a múlt embereinek.

Mit lehet kezdeni a Déli pályaudvarral? – Kutyinfo Podcast

Vitézy Dávid a Kutyinfo Podcast vendége volt: „A Magyar Kétfarkú Kutya Párt I. kerületi polgármesterjelöltje, Dr. Nánásiné Abonyi Gyöngyi meghívására örömmel mentem a Kutyinfo podcastba. Beszélgettünk számos budai kérdésről, így a Déli pályaudvar jövőjéről is.”

Vitézy Dávid sziporkázott, Szentkirályi Alexandra jobban járt a távolmaradással

Péntek este rendezték Budapesten a főpolgármester-jelölti vitát, ahol Vitézy Dávid és Karácsony Gergely feszült egymásnak. Nagy Attila Tibor politikai elemző szerint Vitézy meggyőzőbbnek tűnt, de néha azért Karácsony is kellemetlen riposztokkal tudott élni, Szentkirályi Alexandra pedig valószínűleg jobban járt, hogy nem fogadta el a meghívást, mert így legalább nem égett le.

Itt a friss mérés, Vitézy Dávid legyőzheti Karácsony Gergelyt

A Medián legfrissebb mérése szerint – amelyet 2024. május 23-a és 25-e között készítettek az LMP –Magyarország Zöld Pártja megbízásából – ha Szentkirályi Alexandra valamilyen okból mégsem indulna a főpolgármester-választáson, akkor lenne a legkiélezettebb a verseny a főpolgármesteri székért.

Vitézy Dávid: Nem helyes az, ha minden felvetést egyből agresszív módon kezel a városvezetés

Gyalogoshidat Budapestenek! címmel tartott sajtótájékoztatót Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a Szépvölgyi úti HÉV-megálló közelében kedden. Az eseményen többek között arról is beszélt, hogy hol és hogyan lehetne összekötni a Margitszigetet a budai és a pesti oldallal egy gyalogos- és kerékpáros híddal.

Fejlesszük a Könyvtárakat Budapesten! – sajtótájékoztató

Vitézy Dávid a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnál tartott sajtótájékoztatót: „A budapesti könyvtári hálózatot fejleszteni kell, hogy vizsgaidőszakban és azon túl is megkönnyítsük a tanulást diákok ezreinek. Legyen nyitva a Szabó Ervin Könyvtár hétköznap 08:0022:00 között, és hétvégén is tegyük elérhetővé! Főpolgármesterként hosszabb nyitvatartási idő mellett változatos szolgáltatásokkal fogom vonzóbbá tenni a könyvtárakat, erről szól az átfogó könyvtárfejlesztési programom is.” – fejtette ki a főpolgármester-jelölt.

Gyalogoshidat Budapestnek! – sajtótájékoztató

Vitézy Dávida az egyik lehetséges helyszínen mutatta be, hová épülhetnének gyalogos-kerékpáros hidak a Dunán. Reagált az elmúlt napok pártpolitikai csatározásaira is: elmondta, hogy a főváros jövőjének, a fejlesztési irányának nem szabad pártos logika mentén eldőlnie, és hogy helytelen magatartás a hivatalban lévő főpolgármestertől egy ötletet csak azért ellenezni, mert az ellenfelei fogalmazták meg.

Vitézy: eszem ágában sincs visszalépni

Az ATV Egyenes Beszédben Rónai Egon vendége volt Vitézy Dávid. Szóba került a BKK-rendészet, a budapesti utak állapota, valamint a fővárosi múzeumok vidékre költöztetése is.

Adjon neked gyereknapra ajándékot Lázár János – sajtótájékoztató

Vitézy Dávid a Közlekedési Múzeumnál tarott sajtótájékoztatót. A főpolgármester-jelölt öt érvet sorolt fel amellett, hogy a múzeumnak miért kell Budapesten maradnia, emellett pedig ajánlatot tett Lázár Jánosnak arról, hogy vigye a Maxi-Dubajt Debrecenbe, a költözésre belengetett 150 milliárdból pedig építse fel a múzeum épületét a fővárosban.

Vitézy Dávid: Lázár János vigye a maxi-Dubajt Debrecenbe

Ismét odaszúrt Lázár Jánosnak, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetőjének Vitézy Dávid, amiért a miniszter Debrecenbe szeretné költöztetni a Közlekedési Múzeumot. A főpolgármester-jelölt ajánlatot is tett a miniszternek: a múzeum helyett a maxi-Dubaj-projektet vigyék Debrecenbe.

Tarthatatlan a fővárosi utak állapota – sajtótájékoztató

Budapest egyik legrosszabb állapotú közútjánál, a kőbányai Fertő utcánál tartottam ma sajtótájékoztatót arról, hogy sokkal többet kell költenünk a következő ciklusban az útfelújításokra a Fővárosban. Az apropót az adta, hogy a főváros gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből: az 1100 kilométer hosszú úthálózatából 2023-ban 0,6 százalékot újítottak fel. 2023-ban kevesebb, mint 300 millió forintot költöttek erre – ez nincs a fővárosi költségvetés 1 százaléka sem. Budapest rosszabb anyagi helyzetben volt tíz éve, de akkor a BKK-ban ennek a sokszorosát fordítottuk az utak felújítására.

Vitézy: főpolgármester-váltó hangulatot tapasztalok

Budapest külső kerületeiben óriási az elégedetlenség a városvezetés teljesítménye kapcsán – Vitézy Dávid erről is beszélt 2024. május 25-én a Hír TV Napi aktuális adásában.

Vitézy Dávid Dél-Budán – fórum a valódi városfejlesztésről

Vitézy Dávid Újbudán, a Fonó Budai Zeneházban találkozott a kerület lakóival csütörtök este. Bemutatta a programja legfontosabb elemeit és válaszolt a kérdésekre. Dél-Buda legégetőbb problémáiról és azok megoldásáról folyt a beszélgetés: a Déli körvasútról, a Budai Fonódó villamos folytatásáról, a Budafok-tétényi rozsadövezetek hasznosításáról és a külső Duna-parti sétányok kialakításáról.

Vitézy Dávid tiszta vizet öntött a pohárba: nem támogatta az orosz metrókocsik felújítását

Nem támogatta és nem is írta alá a kiöregedett orosz metrószerelvények felújítására vonatkozó szerződést – erről beszélt Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az InfoRádiónak. A beszélgetésben azt is elmondta, hogy mihamarabb tiszta vizet szeretne önteni a pohárba, mert szerinte figyelemelterelés zajlik az ügyben.

Vitézy: Budapestnek, a Fidesznek vagy a DK-nak lesz-e főpolgármestere

Vitézy Dávid a Hit Rádió vendége volt, ahol arról arról esett szó, hogy június 9-én az a tét, hogy Budapestnek, a Fidesznek vagy a DK-nak lesz-e főpolgármestere, és hogy Budapest nem lehet Kína vagy arab befektetők játszótere.

Gazdaságfejlesztés Budapesten – előadás a Heller Farkas Szakkollégiumban

„De miből lesz erre pénz? – a 101 pontból álló programommal kapcsolatban sokszor megkapom ezt a kérdést.” Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti terveinek gazdasági hátteréről és Budapest gazdaságfejlesztéséről is beszélt a Heller Farkas Szakkollégiumban, főként közgazdász egyetemi hallgatóknak.

Vitézy Dávid: Az éjszakai élettel célzottan is foglalkozni kell

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt május 22-én bejárta egész Budapestet, 24 óra alatt az összes fővárosi kerületre ellátogatott. Az utolsó előtti állomása a VII. kerület volt, ahol arról beszélgettek, hogy milyen kulturált megoldásokat kellene találni arra, hogy a szórakozni vágyók és a bulinegyed környékén élők számára is otthonos hely legyen Budapest.

Vitézy Dávid: Budapest egy pártpolitikai csatatér lett, nekem ebből lett elegem

A közelgő önkormányzati választáson az egyik legkeményebb csata a főpolgármesteri címért zajlik majd. A június 9-i voksoláson induló jelölteket arra kérte az Index, mondják el az olvasóknak, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, hogyan látják a főváros jelenlegi helyzetét, és milyen tervekhez kérik a választópolgárok felhatalmazását megválasztásuk esetén. Ezúttal Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje osztotta meg az elképzeléseit.

„Kell valakinek ez az értékes kőbányai telek?” – hadüzenetként értékelte Lázár János kijelentését Vitézy Dávid

Áll a bál a Közlekedési Múzeum körül. Míg Lázár Jánosnak meggyőződése, hogy a legjobb helyen Debrecenben lenne, addig Vitézy Dávid számos érvet sorolt fel, miért Budapest lenne a legalkalmasabb helyszín.

Vitézy Dávid: Nem lesz járatritkítási csomag, ha én leszek a főpolgármester

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt hétfő reggel egy videóban üzent Karácsony Gergelynek a főpolgármester korábbi járatritkítási terveivel kapcsolatban.

Vitézy Dávid az Indexnek: Rendszeresen zaklatják a járművezetőket és a tömegközlekedőket

Eredetileg „Szemétben fürdő utcák helyett kulturált, tiszta köztereket!” címmel tartott sajtótájékoztatót Vitézy Dávid a budapesti Örs vezér téren kedden délután, de az Index az általa javasolt BKK-rendészet létrehozásáról is megkérdezte a főpolgármester-jelöltet.

Vitézy Dávid Karácsony Gergelynek: Nem én mentem le kutyába

Valótlanságokat állított Karácsony Gergely, a DK főpolgármester-jelöltje egy hétfő este megjelent interjúban – jelezte Vitézy Dávid kedd reggeli Facebook-bejegyzésében. Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje több, Karácsony Gergelyhez köthető projektet is kifogásolt.

Vitézy: drámai átalakulás vár a Fővárosi Közgyűlésre

Vitézy Dávid az ATV Start Szigorlat vendége volt, ahol arról kérdezték, kivel működne együtt a Fővárosi Közgyűlésben. A főpolgármester-jelölti és fővárosi listavezetői vitáról elmondta: rajta egyik sem fog múlni, Karácsony Gergely hétről-hétre változó kifogásait viszont már követni sem lehet.

Vitézy: az első győzelem megvan, vasárnap jön a második!

Vitézy Dávid az Egyenes Beszéd vendége volt. A főpolgármester-jelölt ismét elmondta, hogy sem a Fidesz, sem a DK koalíciós partnere nem lesz, és pártembereket sem fog delegálni a fővárosi cégek vezetésébe. A budapestiek főpolgármestere lesz, hogy megvalósítsa a programját.

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Karácsony Gergelynek üzent Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje, aki azt nehezményezte, hogy már egy hónapja tart a Rákóczi úti zebra kialakítása az Astoriánál, ráadásul még a projekt adta zöldítési lehetőséget sem használják ki a kivitelezés során.

Kilenc négyzetméter zöldfelület mindenkinek jár! – sajtótájékoztató a Népligetből

Az Európai Bizottság ajánlásában legalább 9 négyzetméter az egy főre jutó ajánlott zöldterület – miközben Budapesten csak 6 négyzetméter áll a lakók rendelkezésére. Vitézy Dávid sajtótájékoztatón mutatta be a Népliget megújításáról szóló terveit, és 5 pontban arról is beszélt, hogy hogyan fogja elérni a zöldfelületek jelentős növelését Budapesten: a Városmajor, a Városliget bővítésével, lineáris parkokkal és városi jelentőségű közparkok létrehozásával Csepelen és Rákosrendezőn.

„A látványon még a virágok sem tudnak javítani”– Vitézy Dávid ismét üzent Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid, az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért közös főpolgármester-jelöltje szombaton délelőtt posztolt a Facebookon a fővárosban 2019 óta történt kukacsökkentésről.

Vitézy Dávid Észak-Pesten – fórum a valódi városfejlesztésről

Vitézy Dávid az OFF Kultur Rendezvényközpontban beszélt az Újpestet, Újpalotát, Angyalföldet, Rákospalotát, a külső kerületeket érintő problémákról és a bennük rejlő lehetőségről. Beszélt a főpolgármester által év elején bevezetett vállalhatatlan járatritkításról, illetve Rákospalota-Újpest vasútállomás elakadt fejlesztéséről, ahol a pártpolitikai csatározások miatt hosszú évek óta nem történik semmi.

Hogyan lehet élettel megtölteni egy kihalt városrészt?

A Ferenciek terénél hiába újították fel az aluljárót, hiába jár erre több tízezer lakó és turista nap mint nap, az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek egytől egyig üresen állnak. Vitézy Dávid Őrsi Gergellyel járt utána, hogy mitől ilyen sikeres a Margit-negyed program, hogyan hozott a II. kerület polgármestere újra pezsgést a körút életébe, és mit tanulhatnak ebből a kihalt vagy éppen tetszhalott negyedek.

Úgy tűnik, Karácsony Gergely nem vállalja az ATV által szervezett vitát

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy ne meneküljön a viták elől, és fogadja el a felkéréseket.

Vitézy Dávid: Lázár Jánosnak igaza van, Karácsony és a DK pedig álzöld politikát folytat

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje üdvözölte, hogy Lázár János kiállt a lajosmizsei vasútvonal felújítása mellett, de aggályosnak tartja, hogy a miniszter miatt állították le egy kivételével az összes budapesti vasút- és HÉV-fejlesztést. A politikus nem kímélte Karácsony Gergelyt és a DK-t sem, amiért pártpolitikai érdekből keresztbe tesznek a vasútfejlesztéseknek, holott ez jelenti ma a fenntartható városfejlesztést és a zöld közlekedéspolitikát.

Vitézy Dávid: Budapest ma lemaradó pályán van

A főpolgármester-jelöltet a Fidesszel való viszonyáról, az ellenzéki együttműködésről és a budapesti fejlesztési terveiről is kérdezték a Telex élő választási műsorában.

Vitézy Dávid: Én tudok a legegyszerűbben többséget teremteni a Fővárosi Közgyűlésben

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy hónappal az önkormányzati választások előtt válaszolt a 444 kérdéseire.

Vitézy Dávid Csepelen – fórum a valódi városfejlesztésről

Vitézy Dávid a Csepel Művek egyik épületében találkozott a kerület lakóival, bemutatta programjának legfontosabb elemeit és válaszolt a közönség kérdéseire. Egyetértettek abban, hogy a csepeli HÉV öreg, magaspadlós szerelvényeit le kell cserélni, és fel kell újítani a teljes infrastruktúrát. A Csepel Művek ismét Budapest gazdasági fejlődésének motorja lehet, ha egy mintaprogram keretében innovációs negyeddé alakítják át. A csepelieket érdekli a kerület sorsa, és Vitézy Dáviddal együtt sokan úgy gondolják, a külső kerületeket, így Csepelt is fejleszteni kell, nem csak a belvárost. Sokkal több van ebben a városban!

Budapest mutasson példát állatvédelemből! – sajtótájékoztató

Aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy megvalósulhasson az állatvédelmi programunk – erről tartott sajtótájékoztatót Vitézy Dávid a FÖRI Illatos úti telepe előtt. „Nincs az rendjén, hogy egy ciklus alatt eggyel sem nőtt a macskaférőhelyek száma az Illatos úton, hogy az ugyanúgy 29 darab, mint 2019-ben.” – nyilatkozta a főpolgármester-jelölt.

Vitézy Dávid: A fővárosi állatvédelem kudarc

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt hétfőn az állatvédelem mellett szólalt fel, kiemelve, hogy a fővárosi állatvédelem kudarcot vallott, Karácsony Gergely pedig ígérete ellenére semmit sem tett az ügyben. Megígérte, hogy amennyiben megválasztják főpolgármesternek, pótolja a fővárosi állatvédelemben tapasztalható hiányosságokat.

Kutyapárt – Vitézy Dávid beszélgetés Újpesten

Vitézy Dávid Nagy Dáviddal, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt újpesti polgármesterjelöltjével beszélgetett a  Népszigeten. Újpest és egész Budapest ügyeiről, a kerület és a főváros közötti együttműködés lehetőségeiről, a 3-as metró északi meghosszabbításáról, a külső kerületek fejlesztéséről és a Duna-partok megközelíthetőségéről is szó volt. Beszéltek a BKK-rendészet tervéről és arról is, miként tervez a főpolgármester-jelölt legalább 10 ezer új szolgálati- és bérlakást építeni a magántőke bevonásával Budapesten. Fontos téma volt, hogy miként tudnak majd azok a frakciók – így például a Kutyapárt és a Vitézy-LMP listánk képviselői – együttműködni majd, hisz közös bennünk, hogy a Fidesz és a DK jól ismert pártpolitikusai ellenében szeretnénk bekerülni a Fővárosi Közgyűlésbe.

Vitézy Dávid elmondta, milyen logika fogja meghatározni a következő közgyűlés összetételét

Interjút adott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt: az önkormányzati választás tétjéről, általa vezetett fővárosi listán szereplő jelöltek szakmai életútjukról és a kínai elnök budapesti látogatásáról is beszélt a Hit Rádió podcastjában.

Vitézy Dávid rögtön üzent, miután Hagyó Miklós volt kabinetfőnöke feltűnt Karácsony listáján

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy törölje fővárosi képviselőjelölt-listájáról Czeglédy Gergelyt, aki korábban a korrupciós botrányba keveredett egykori főpolgármester-helyettes, az MSZP-s Hagyó Miklós irodavezetője volt.

Budapest nem lehet Kína játszótere – sajtótájékoztató

„Kínai hitelből épült luxusvasút helyett európai uniós forrásból, a meglévő közlekedési hálózat részeként működő vasútra van szükség. Erre ráadásul már készen vannak a tervek, megvannak az építési engedélyek. Sok évet dolgoztunk rajta.” – Vitézy Dávid erről is beszélt ma a Nyugati téren tartott sajtótájékoztatóján.

Vitézy Dávid mocskos villamosmegállóval szúrt oda Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt lefotózta az egyik körúti villamosmegállót, melyet ételmaradékoktól kezdve elhagyott papucsokig mindenféle hulladék és kosz „díszített”. A fotót Karácsony Gergely főpolgármesternek címezte, és felidézte, hogy Karácsony határozottan szembement a BKK-rendészet ötletével, mely tervei szerint többek között a hajléktalanok okozta higiéniai állapotokat orvosolná.

Vitézy: Budapest nem lehet Kína játszótere!

Kínai vasút, kelenföldi kollégium, Salgótarjánban kampányoló budapesti főpolgármester – Vitézy Dávid az Egyenes Beszéd vendége volt.

Vitézy: Karácsony Gergely azonnal állítsa le a kelenföldi kollégium eladását!

Vitézy Dávid a Napi Aktuális vendége volt, ahol Karácsony Gergely közpénzből finanszírozott hirdetéseiről, a kelenföldi kollégium eladásának leállításáról, és arról is szó volt, hogy a főpolgármesternek Budapest ügyeivel kellene foglalkoznia az országos politikában való részvétel helyett.

A Pulzus kutatása szerint Vitézy Dávid előzi Szentkirályi Alexandrát

A Pulzus legfrissebb kutatása szerint Vitézy Dávid előzi Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek versenyében. Előbbi a szavazatok 25, utóbbi 20 százalékát tudhatta magáénak a május 3. és 7. között elvégzett mérés alapján.

A főváros által árult kelenföldi ingatlanon akár 65 méteres toronyház is építhető

A volt kollégium vevőinek Vitézy Dávid előírná, milyen funkciót kaphat az épület. Szerinte a főváros elherdálja az értékeit, ezért arra kérte Budapest vezetését, állítsák le az ingatlan értékesítési folyamatát. Hogy miért így árulja a főváros, arra Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes adott magyarázatot az Indexnek.

Vitézy Dávid Karácsony Gergelynek: Ideje, hogy hazagyere Salgótarjánból

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint eljött az ideje, hogy Budapestnek főállású főpolgármestere legyen, akinek a főváros „nem csak egy ugródeszka a permanens miniszterelnöki kampányához”. Úgy véli, hogy Budapest azért is vált pártpolitikai csatatérré, mert a főpolgármester Salgótarjánban kampányol ahelyett, hogy a fővárost vezetné.

Vitézy Dávid bejelentette a fővárosi listáját

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület leadta fővárosi listáját a június 9-én tartott önkormányzati választásokra. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt közösségi oldalán jelentette be, hogy hétfőn leadták a fővárosi listájukat a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB).

Vitézy Dávid fontos bejelentést tett, még nagyobb erőkkel dolgoznak tovább

Június 9-én arról döntünk, hogy továbbra is a Fidesz és a DK által életben tartott, országos pártpolitikai csatatérként működjön a főváros, vagy végre Budapest valódi fejlesztésén dolgozó vezetése legyen a városunknak – húzta alá Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, aki kiemelte: leadta a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat, és a szükséges mennyiség közel kétszerese lett meg.

Vitézy Dávid: Amivel én foglalkozom, az a 90 százaléka a főpolgármester teendőinek

Mi a különbség Vitézy Dávid, a szakember és Vitézy Dávid, a politikus között? Honnan lenne ember a BKK-rendészethez, és mi történne azokkal, akiket leszállítanak? Hogyan lehet az államot együttműködésre bírni? Miből finanszírozza, és kik csinálják a kampányát? Vitézy Dávid a HVG Fülke podcast vendége volt.

Vitézy Dávid Csepelen beszélgetett a lakókkal

Legyen újra Vidámpark Budapesten! Észak-Csepel az egyik legrégebben magára hagyott fővárosi terület, amit ideje volna rendbe tenni és hasznosítani: főpolgármester-jelöltként az egyik legfontosabb vállalásom, hogy létrehozzuk a csepeli közparkot, amelyben – magánbefektetők közreműködésével – Budapest új Vidámparkja is helyet kaphat.

Vitézy Dávid: Kössük össze expressz buszokkal a külső kerületeket!

Vitézy Dávid a külső kerületekben is tartott utcafórumokat: Újpest-Központban járókelőkkel találkozott és beszélgetett a főpolgármester-jelölt.

Vitézy Dávid Rákoskeresztúr főterén találkozott a lakókkal

Vitézy Dávid Rákoskeresztúr főterén beszélgetett a XVII. kerületben élőkkel. Folyamatosak az utcafórumok a főpolgármester-jelölt naptárjában.

Vitézy Dávid: A főpolgármester kritikái ellenére is kitartok a BKK-rendészet mellett

Vitézy Dávid az ATV Szigorlat vendége volt, ahol a főpolgármesteri választás esélyein túl a fiatalok kedvezményes Sziget jegyeiről, a főváros közlekedési problémáiról és a lakhatási válságról is szó esett.

Vitézy Dávid ismét odaszólt Karácsony Gergelynek

Karácsony Gergely főpolgármester büszkén osztotta meg közösségi oldalán, hogy az M3-as metró Deák Ferenc téri állomása egy nemzetközi építészeti verseny döntőjébe jutott. A bejegyzést Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt sem hagyta szó nélkül, mivel szerinte az ő érdeme is, hogy 2013-ban elindították a felújítás előkészítését.

Vitézy Dávid aggódva tekint a kínai elnök érkezésére

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint ha a kormány valóban kínai luxusvasutat (ráadásul magasvasutat) akar építeni a repülőtérig, és ezzel ellehetetleníteni a közösségi közlekedésbe illesztését ennek a fontos csomópontnak, akkor hatalmas hibát követnek el. Szerinte ugyanis megint a turisták nyernek vele, nem a helyi lakosok.

Vitézy Dávid szerint totális tévút lenne a kínaiakkal építeni a reptéri magasvasutat

A Budapestet elkerülő V0-t és a belvárost a ferihegyi repülőtérrel összekötő új vasútvonalat is kínaiak építenék, kínai hitelből és kínai technológiával – írja az iho.hu. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint azonban ez totális tévút lenne, és úgy véli, „Budapestet nem szabad Kína játszóterévé tenni”.

Vitézy Dávid olcsóbb Sziget-jegyeket ígér, a főszervező inkább a K-hidat újíttatná fel

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt megígérte, hogy amennyiben megválasztják, indítványozni fog egy hosszú távú megállapodást a Sziget Fesztivál szervezőivel, hogy minden 30 év alatti budapesti fiatal 30 százalékos kedvezménnyel vehessen napijegyet a fesztiválra.

Vitézy: Karácsony most mutatta meg, miért kell őt leváltani

Összevissza beszél a főpolgármester, aki láthatóan nem tud mit kezdeni Vitézy Dávid indulásával.

Vitézy Dávid leállítaná a Karácsony Gergely által megígért fejlesztést

Nem szokás projektek leállításával kampányolni, az LMP által jelölt várospolitikus most azonban épp ezt tette. Megelégelte ugyanis, hogy Budapest minden fejlesztési forrása a belvárosba irányul. Vitézy Dávid a Váralagút előtt állva arról is beszélt, szerinte hol lenne jobb helye a fejlesztési pénzeknek.

Vitézy Dávid a Totalcar Égéstér vendége volt

A főpolgármester-jelölt a Totalcar Égéstér podcastjában Petrány Mátéval és Bazsó Gáborral beszélgetett közlekedésről, felelős tervezésről és városfejlesztésről, a 101 pontos programjáról, illetve a Budapestet érintő legfontosabb problémákról; lakhatástól a BKK-rendészetig.

Vitézy Dávid: Karácsony Gergely sok százezer embert küldött el a fenébe

Vitézy Dávid kedden a Facebookon reagált Karácsony Gergely főpolgármester BKK-rendészettel kapcsolatos megjegyzésére, amely a Republikon Intézet által szervezett konferencián hangzott el. A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony Gergely nem őt küldte el a fenébe, hanem a budapesti tömegközlekedést használókat.

Vitézy Dávid hazugságon kapta Karácsony Gergelyt

Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely az egyik interjújában „nyilvánvalóan hamis állításokkal dicsekszik” a villamos- és trolibusz-közbeszerzéssel kapcsolatban. A közlekedési szakember szerint most már tényleg eljött az ideje egy főpolgármester-jelölti vitának.

Sokkal több van ebben a városban! – A valódi városfejlesztés 101 pontja

Vitézy Dávid 101 pontból álló főpolgármester-jelölti programját 2024. április 20-án mutatta be a Budai Fonó Zeneházban. Az eseményről készült felvételen a programom legfontosabb fejezeteiről és pontjairól esik szó, melyet szakértők közreműködésével és a budapestiek véleményezésével alkottak meg.

Vitézy Dávid ajánlóívét írta alá egy MSZP-s kerületi polgármester

Miközben a DK, a Párbeszéd, az MSZP és a Momentum is Karácsony Gergely főpolgármester újraválasztásáért kampányol a fővárosban, addig a II. kerület szocialista polgármestere, Őrsi Gergely a hétvégén aláírásával támogatta Vitézy Dávid indulását a főpolgármesteri székért.

„Hahó, főpolgármester úr!” – ismét összeszólalkozott Vitézy Dávid és Karácsony Gergely

Karácsony Gergely főpolgármester egy videóban arról beszélt, hogy Vitézy Dávid programja csupán ígéret. Vitézy Dávid válaszában pártpolitikai csatározással vádolta meg a főpolgármestert, és számonkérte Karácsony Gergely 2019-ben tett vállalásait.

Vitézy Dáviddal tárgyaltak a diákszervezetek

 Az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront és a Fridays For Future Magyarország folytatja az egyeztetéseket a főpolgármester-jelöltekkel. Csütörtökön Vitézy Dáviddal tárgyaltak a Mi Budapestünk Programról, ami egy diák, ifjúsági és zöld kérdésekkel foglalkozó önkormányzati választási program.

Nincs még öt évük gyurcsányozásra, lázározásra! – Vitézy Dávid bemutatta programját

Kevesebb Draskovics Tibor, több önkormányzati rendészet. Vitézy Dávid saját civil szervezete és az LMP közös főpolgármester-jelöltjeként a mai napon mutatta be 101 pontos programját, mellyel átívelné Budapest érdekében a pártpolitikai csatározásokat.

Brenner Koloman bejelentette visszalépését Vitézy Dávid javára

“A mai nappal felfüggesztem a főpolgármester-jelölti kampányomat, és arra kérem a támogatóimat, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot támogassák – jelentette be az Indexnek Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, miután részt vett Vitézy Dávid programbemutatóján.

Vitézy Dávid 101 pontos főpolgármesteri programjáról beszélt az Egyenes Beszédben

Vitézy Dávid az ATV Egyenes beszéd vendége volt. Rónai Egon az aznap bemutatott főpolgármester-jelölti programjáról kérdezte.

ATV Híradó – Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt bemutatta programját

Az ATV Híradó tudósítása Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti programjának bemutatásáról 2024. április 19-én.

Öt új villamosvonal, 10 ezer új lakás, turisták nélküli idősávok a fürdőkben – Bemutatta programját Vitézy Dávid

Péntek délelőtt mutatta be Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti programját. Vitézy indításként rögtön odaszúrt Szentkirályi Alexandrának és a Fidesznek, amikor elmondta, hogy ez egy olyan programbemutató, ahol szívesen látják a sajtó képviselőit. Vitézy ezután arra építette fel a bemutatóbeszédét, hogy a főváros mára a pártpolitikai csatározások áldozata lett, és magát középutas jelöltként pozicionálta, aki felette/kívül állna a politikai sárdobáláson.

Vitézy: Karácsony pártpolitikai csatatérré tette Budapestet, én új lapot nyitnék

Vitézy szerint Lázár örömmel állított le minden beruházást Budapesten, hogy vidéken ezzel szavazatokat gyűjtsön és Karácsony csak ugródeszkának használta a főpolgármesterséget. A Telex a programbemutatón kérdezte a főpolgármester-jelöltet.

Vitézy Dávid visszavágott Tarlós Istvánnak

Magánjellegű ügyként értékelte Tarlós István volt főpolgármester azt, hogy beperli-e Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltet a metrófelújítással kapcsolatos kijelentések miatt. Minderről egy televíziós interjúban beszélt hétfő este Budapest korábbi első embere.Vitézy Dávid nem sokkal a műsor után négy pontban reagált Tarlós István kijelentéseire.

Vitézy: Faltól falig megújítjuk a Rákóczi utat

Budapest egyik legrégebbi adóssága a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út mai állapota. Méltatlan ehhez a gyönyörű városhoz az, ahogy ma ez a tengely kinéz a Ferenciek terétől a Keleti pályaudvarig. Több zöld, szélesebb járdák, újranyíló üzletek, biztonságos kerékpározási lehetőség, több zebra – végre nekilátunk, a főpolgármesteri programom kiemelt célja ez.

Szolgálati lakásokról egyeztetett szakszervezetekkel Vitézy Dávid

Vitézy Dávid szerint számos szakszervezet támogatja azt a koncepciót, amelyben a főváros szolgálati lakásokat adna ki belügyi, oktatási és közlekedési szervek dolgozóinak, akik alapesetben nem tudnák megfizetni az egyre jobban elharapózó albérletárakat.

Vitézy Dávid visszaállítaná Budapest történelmi zászlaját

Vitézy Dávid kifejtette, hogy vissza kellene hozni Budapest történelmi zászlaját, az 1873-ban megalkotott piros-sárga-kék trikolórt, amit a második világháború után kivezettek, a rendszerváltás után visszaállítottak és Tarlós alatt 2011-ben lecserélték.

Van olyan főpolgármester-jelölt, aki BKK-rendészeket szeretne

Vitézy Dávid: A BKK-rendészet létrehozásával azt szeretném, hogy a budapesti tömegközlekedésre bárki egyedül elengedhesse akár egy éjszakai buszra is a saját gyerekét – fedte fel részletét a pénteken bemutatásra kerülő programjának Vitézy Dávid, aki leszögezte: nem engedi egyik pártnak sem, hogy pártpolitikusokat ültessen szakmai pozíciókra.

Vitézy Dávid: A budapestiek 89 százaléka egyetért a fővárosi cégek igazgatóságát érintő javaslattal

Vitézy Dávid szerint eljött az ideje annak, hogy a fővárosi cégek ne a pártok kifizetőhelyei legyenek. Azt ígéri, hogy ha győz az önkormányzati választáson, akkor pártdelegáltak helyett szakemberek fognak ülni a budapesti cégek igazgatóságaiban.

Vitézy: Állásjelentkezésemet a budapestieknek címzem

A Spirit FM Ökoóra-Klímaszervíz című műsorában többek között az Év Kulturális Kerülete kezdeményezésről és Vitézy Dávid főpolgármesteri programjáról is szó esett 2024. április 16-án.

„Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje” – Merker Dávid felel a kultúráért a Vitézy-kampányban

Merker Dávid Főként városi kultúrsétákat szervező vállalkozásáról, a Hosszúlépésről volt ismert az elmúlt bő évtizedben. Most Vitézy Dávid kampánycsapatának tagja, aki a főpolgármester-jelölt kulturális programjáért felel.

Vitézy Dávid kirakná a pártkádereket a fővárosi cégek vezető testületeiből

Vitézy Dávid ígéretet tett arra, hogy ha főpolgármester lesz, kirakja a pártkádereket a fővárosi cégek vezető testületeiből. Szerinte se a Gyurcsány-kormány, se Tarlós István főpolgármestersége alatt nem volt jobb a helyzet.

Merker Dávid kulturális szakértő is csatlakozik Vitézy Dávidhoz

A Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP közös fővárosi listáján kulturális szakértőként kapott helyet Merker Dávid szociológus, a hosszúlépés.járunk? társalapítója. Ő az első név Vitézy fővárosi listájáról.

Vitézy: Amit nem csináltak meg, azt OBI-s bútorokkal pótolják

Vitézy Dávid az Ungár Podcast vendége volt. Szóba jött Lázár, Orbán és Karácsony, de a hármas metrókocsik felújítása mögött meghúzódó szálakról, a körúton túli Budapest fejlesztéséről is hosszasan beszélgetett a főpolgármester-jelölt.

Vidámparkot ígér Észak-Csepelre Vitézy Dávid

A BKK-rendészet bevezetése után előállt második konkrét választási ígéretével Vitézy Dávid. Az LMP főpolgármester-jelöltje vidámparkot építene Észak-Csepelen.

Vitézy Dávid a Blikk Talk! műsorában: Legyen újra Budapestnek vidámparkja!

Vitézy Dávid a Vidámparkról, a gyerekkoráról és persze a főpolgármesteri terveiről is beszélt a Blikk Talk! legújabb műsorában.

Vitézy Dávid: Jó lenne, ha Karácsony tisztázná, az orosz metrók kapcsán milyen koalíciós alkuk akadályozták meg az ügy kivizsgálását

„A Népszava mai cikke máris többre jutott az M3-as metró felújítása körül Tarlós István idején történt orosz befolyásolási kísérletek és a közbeszerzés előkészítése kapcsán, mint a Karácsony Gergely által életre hívott vizsgálóbizottság négy és fél év alatt” – írja Facebookon Vitézy Dávid.

Vitézy Dávid: 2019-ben Karácsony Gergelyre szavaztam, de nem teljesítette az ígéreteit

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt öt pontban szedte össze mindazt, amit Karácsony Gergely a főpolgármestersége alatt megígért, de nem valósult meg. Azt ígéri, ő majd megcsinálja.

Vitézy Dávid cikinek nevezte Szentkirályi Alexandra legutóbbi videóját

Személyeskedésektől mentes, tiszta kampányt szeretne Budapesten Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, melynek legújabb Facebook-posztjában is hangot adott. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint egy főpolgármesteri kampányhoz „méltatlan és ciki”, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje azzal támadja Karácsony Gergelyt, hogy nem beszél angolul, nincs jogosítványa és egy villanykörtét se tud becsavarni. 

Vitézy Dávid a Flórián téri kerékpáros forgalomkorlátozás módját kritizálta

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint nem sikerült biztonságosan elterelni a kerékpárpáros forgalmat a budapesti Flórián téren. Véleményét fotókkal támasztotta alá közösségi oldalán, ahol példaként hozta, hogy Párizsban és Berlinben ugyanezt hogyan teszik a szakemberek.

Vitézy Dávid reagált Tarlós István perrel való fenyegetésére: Állok elébe!

Tarlós István egykori főpolgármester rágalmazásért akarja feljelenteni az Indexnek adott interjújában a metrófelújítással kapcsolatos kijelentéseiért – írta legutóbbi posztjában Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt.

Pulzus: a budapestiek többsége támogatná a BKK-rendészetet

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje továbbra is bőven előzi Szentkirályi Alexandrát a fővárosban – derül ki a Pulzus Kutató LMP megrendelésére készített felméréséből. A volt közlekedési államtitkár szerint a tömegközlekedés nem hajléktalanszálló, ezért azt ígérte, hogy megválasztása esetén felállítja a BKK-rendészetet. A közvélemény-kutatás eredményei szerint a budapestiek 83%-a támogatja javaslatot.

Vitézy Dávid válaszolt a BKK-rendészettel kapcsolatban Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid válaszolt Karácsony Gergelynek, aki ma reggeli interjújában kihívója a BKK-rendészet létrehozására irányuló programtervét kritizálta.

Hármas metró: börtön helyett szauna

Vitézy Dávid Rónai Egonnal beszélgetett a Konkrétan legújabb adásában 2024. április 4-én: szó esett a MOL Bubi kezdeteiről, a hármas metrószerelvények orosz felújításával kapcsolatos feltáratlan ügyekről, melyekben a korábbi és a jelenlegi főpolgármester is érintett, illetve a közlekedésfejlesztéssel, a rakparttal és a kerékpársávokkal kapcsolatos tervekről is.

Vitézy Dávid szerint a felújított orosz metrókocsik ügyében összejátszott a Fidesz és az ellenzék

Vitézy Dávid arról beszélt az Index csütörtöki műsorában, hogy a Fidesz összejátszott az ellenzékkel az orosz metrókocsik felújításának ügyében. A főpolgármester-jelölt szerint a Karácsony Gergely-féle városvezetés nem vizsgálta érdemben a közbeszerzési eljárást, aminek a végén az orosz Metrowagonmash nyerte el a munkát.

Vitézy Dávid: Karácsony Gergely egy hirdetést se vágott le saját kezével

Vitézy Dávid felhívta rá a figyelmet, hogy továbbra sem távolították el a kelenföldi kollégium épületéről a hirdetési hálót, csak újabbra cserélték. A főpolgármester-jelölt ismételten felszólította a jelenlegi városvezetést, hogy vonja vissza a kollégium értékesítésére kiírt pályázatot, valamit ismertette az épület és azt azt körülvevő terület hasznosításával kapcsolatos javaslatát.

Vitézy Dávid egy harmadik ajánlatot szeretne tenni Budapestnek

Rónai Egon többek között a főpolgármester-jelölti vitáról, gazdaságfejlesztésről és Budapest felzárkóztatásáról kérdezte Vitézy Dávidot az ATV Egyenes Beszéd című műsorában 2024. április 2-án.

Vitézy: Rogán Antallal az a legnagyobb baja a Városházának, hogy nem ott dolgozik

Vitézy Dávidot a MOL Bubi közbringarendszer kiterjesztéséről, a kormányzat Maxi-Dubaj tervei ellen indított úgynevezett lakógyűlésről, valamint a BKK-rendészet felállításról is kérdezték a Hír TV Napi aktuális című műsorában, 2024. április 2-án.

Budapest-programot hirdettek a diákszervezetek: Vitézy Dávid és Karácsony Gergely is megjelent.

„Mi Budapestünk program” címmel közös Budapest-programot hirdetett három diákszervezet, az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront (EDF) és a Fridays For Future Magyarország. Programjuk bemutatóján először a kampányban találkozott egymással Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt és Karácsony Gergely.

Lázár János „kegyetlen” – Vitézy Dávidot kérdeztük terveiről és a kormányhoz fűződő viszonyáról

Célom, hogy a pártpolitikai csatákat meghaladva szakmai munkát folytassak – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Vitézy Dávid, az LMP és egy civil szervezet, a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület támogatásával induló főpolgármester-jelölt.

Tiszta kampányt Budapesten: Vitézy Dávid hiába várja a főpolgármester-jelöltek válaszát

Vitézy Dávid hiába várja a főpolgármester-jelöltek válaszát a Tiszta kampányt! című felhívására, eddig nem sok visszajelzés érkezett. Szerinte Szentkirályi Alexandra csak a TikTokon és a kormánymédiában szerepel, Karácsony Gergely pedig inkább az ő lejáratásával van elfoglalva.

Kész tervet mutatott arra Vitézy Dávid, hogyan duplázná meg a fővárosi bérlakás-állományt

A főpolgármester-jelölt szerint hiba, hogy Karácsony Gergelyék el akarják adni a kelenföldi kollégiumot, ugyanis piaci szereplők bevonásával akár ezer bérlakást is létre lehetne hozni a most használaton kívül álló ingatlanon, ezzel csaknem megduplázva a fővárosi bérlakás-állományt.

Gyalogos-kerékpáros hidakat létesítene a Dunán Vitézy Dávid

A főpolgármesteri posztért az LMP támogatásával induló közlekedéspolitikus ezt annak kapcsán vetette fel, hogy pénteken a lengyel fővárosban nyílt meg egy új gyalogos-kerékpáros híd a Visztulán. A 452 méter hosszú híd teljesen új kapcsolatokat nyit meg a Varsó városrészei között.

Vitézy Dávid: Máig nem vizsgálták ki, mi történt a hármas metró felújítása körül

Interjút adott a Szabad Európának Vitézy Dávid, az LMP és civilek által támogatott főpolgármester-jelölt.

Mit tenne főpolgármesterként Vitézy Dávid?

A Szabad Európa Címlap című műsorában Benyó Rita újságíró vendége volt Vitézy Dávid. Miért sumákolták el a 3-as metró kocsifelújítás kivizsgálását? Erről és sok minden másról is szó esett az interjúban Magyar Pétertől Karácsony Gergelyig.

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely húsvét hétfőt választotta a kommentháborúhoz

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid kommentekben szólogatott be egymásnak.

Komoly ígéretet tett a budapestieknek Vitézy Dávid, ha megválasztják főpolgármesternek

Vitézy Dávid segélyhívó menüponttal bővíti a BudapestGo alkalmazást, amennyiben júniusban főpolgármesternek választják.

Kiemelt beruházássá nyilvánítja a kormány a mini-Dubaj építkezést

Tegnap este benyújtotta a kormány a Rákosrendezői pályaudvaról, vagyis az úgynevezett mini-Dubajról szóló törvénytervezetet. Vitézy Dávid főpolgármester- jelölt azt mondja, hogy a tervezet csak az arab beruházók érdekeit rögzíti a budapestiekét nem.

Vitézy Dávid pánikgombot szereltetne a budapestiek zsebébe

A BudapestGO applikációból lehetne riasztani a BKK rendészetet.

Öt pontban foglalta össze Vitézy Dávid, hogy szerinte mi a baj a mini-maxi-Dubajjal

Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás lévén sem az épületek magasságára, sem a tömbök méretére és funkciójára vonatkozóan nem marad befolyása a kerületi és fővárosi önkormányzatoknak.

Esterházy Péter házának szomorúbb a története, mint az elsőre látszott

Miután a napokban kiderült, hogy Esterházy Péter örökösei megválnak a 65 éve a család birtokában lévő háztól, előbb Dragomán György író, majd Vitézy Dávid várospolitikus hívta fel a figyelmet a méltatlan helyzetre.

Vitézy Dávid támogatja az Ecseri úti metrómegálló felújítását

A főpolgármester-jelölt szerint az Ecseri úti metrómegálló nagyon forgalmas csomópont, így lényeges, hogy milyen élménnyel gazdagodnak az itt átszállók.

Két hónap alatt 6 százalékkal nőtt Vitézy Dávid népszerűsége

Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát – ez derült ki a Pulzus Kutató reprezentatív felméréséből, amit elsőként a Telex ismertetett.

Ultrahang: Egy óra beszélgetés Budapestről

Az Ultrahang stúdiójában Király Tamás vendége voltam 2024. március 27-én, témaként érintettük a fővárosi közlekedésfejlesztés irányait, a budapesti lakhatás problémáit és a programomban is megfogalmazott BKK-rendészetet.

Vitézy: Én Budapest-párti vagyok

2024. március 27-én az ATV START vendége volt, beszéltem egyebek mellett a BKK-rendészet felállításáról, valamint az általam kezdeményezett főpolgármester-jelölti vitáról.

Megőriznék Esterházy Péter eladó házát

Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt arra kéri a fővárost és a kormányt, hogy együtt vegyék meg az épületet.

Vitézy: A tömegközlekedés nem hajléktalanszálló

Ha megválasztják főpolgármesternek, létrehozza a BKK-rendészetet – közölte a közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Vitézy: Nem fogok előválasztáson indulni

Májusban kiáll a főpolgármester-jelölti vitára Karácsony Gergely – tette közzé a közösségi oldalán. Továbbá azt javasolta, hogy a két volt fideszes államtitkár tartson egymás között előválasztást, hogy kiderüljön, ki a Fidesz igazi jelöltje. Vitézy Dávid bármikor vitára kész, de előválasztáson nem vesz részt, mert egyik nagy tömbhöz sem tartozik.

Bekameráztatná az összes tömegközlekedési eszközt és BKK-rendészetet állítana fel Vitézy Dávid

A fővárosi tömegközlekedés állapota is témája lehet egy főpolgármester-jelölti vitának, amelyre Vitézy Dávid hívta ki riválisait.

Vitézy: Nem a Fidesz jelöltje vagyok

2024. március 22-én este az ATV Egyenes beszédben Rónai Egon kérdezett a főpolgármester-jelölti indulásom kapcsán.

Vitézy: Mindig ki fogok állni Lázár Jánossal szemben

2024. március 22-én este az ATV Egyenes beszédben Rónai Egon kérdezett a főpolgármester-jelölti indulásom kapcsán.

Vitézy: Én nem vagyok a Fidesz jelöltje, és nem is leszek az

Közlekedésfejlesztés a fókuszban, várja az emberek javaslatait, élhetőbb Budapestet ígér – mégis mitől lenne ő jobb, mint Karácsony Gergely? Vitézy Dávidot kérdeztük a Napi Aktuálisban erről és még sok minden másról is.

Budapest fejlesztéséről az InfoRádióban

2024. március 21-én az InfoRádió vendége voltam, beszélgettünk Budapest fejlesztéséről, lakhatásról, külső kerületekről, egészségügyről, közlekedésről.

Interjú az új főpolgármester-jelölttel: mik a tervei Budapesttel Vitézy Dávidnak?

Ringbe száll a főpolgármesteri székért: az eddig inkább szakértői, szakpolitikusi szerepben ismert Vitézy Dávid első éles politika szereplése élőben a Partizánon!

Vitézy Dávid vitázna, de Karácsony Gergely előbb megvárná, hogy Szentkirályi Alexandra lépjen vissza

Nyilvános vitára hívta a főpolgármester-jelölteket Vitézy Dávid. Karácsony Gergely úgy reagált, csak akkor vállalja ezt, ha Szentkirályi Alexandra visszalép.

Vitézy a politikai videók atyaúristenével rúgta be a kampányát

A főpolgármester-jelölt mindent bevet, amit egy profi politikai videóban be kell vetni. Főleg látványos a különbség, ha összevetjük Szentkirályi videójával.

Vitézy: A Mezőhegyesi Ménesbirtokon több fejlesztés van, mint egész Budapesten

Egyszerre LMP, egyszerre civil, egyik oldalból sem kér, és mindkettővel kész együttműködni.

Vitézy Dávid: Én nem vagyok a Fidesz jelöltje, és nem is leszek az

Az LMP és civilek listavezetőjeként indul főpolgármester-jelöltnek Vitézy Dávid a júniusi választáson. Azoknak szeretne alternatívát nyújtani, akik nem kérnek Lázár János és a Fidesz Budapest-politikájából, de a szerinte az országos politika felé kacsingató Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet sem támogatják.

Vitézy: Tudnám ezt jobban csinálni

2024. március 19-én főpolgármester-jelöltként az RTL Híradó kérdéseire válaszoltam.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás