Barion Pixel

FŐVÁROSI LISTÁNK

Itt az ideje, hogy országos pártpolitikusok helyett olyan civil szakértők üljenek a Fővárosi Közgyűlésben, akiknek szenvedélyük és hivatásuk ez a város. A Vitézy Dávid listáján szereplő jelöltek kiváló urbanisztikai, közlekedési, kulturális és pénzügyi szakemberek, akik mind bizonyították rátermettségüket és elhivatottságukat. Ők vállalják a 101 pontból álló, részletes várospolitikai terveinket tartalmazó program megvalósítását a Fővárosi Közgyűlés leendő tagjaiként.
Szavazz kétszer! Vitézy Dávidra főpolgármester-jelöltként és az általa vezetett fővárosi listára!

1. Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt. Közgazdász, urbanista, közlekedési és városmobilitási szakértő. Civil aktivistaként kezdte és számos feladatkörben 20 éve dolgozik Budapest fejlesztésén. Nevéhez fűződik az éjszakai buszhálózat újjászervezése, a járatritkítások többszöri megakadályozása, a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatójaként a főváros közösségi közlekedésének megújítása és a Budai Fonódó villamoshálózat létrehozása. Tanácsadóként, oktatóként is dolgozott az elmúlt években az Egyesült Államoktól Dél-Afrikáig. 101 pontból álló, átfogó programja arról szól, miként kezdődhet el a pártpolitikai csatározások helyett a valódi városfejlesztés Budapesten.

2. Gál József

Gál József politológus, európai és nemzetközi igazgatási szakértő, valamint fafúvós hangszerkészítő és -javító. 2012 óta az LMP tagja, kommunikációs vezetője. Hat évnyi budapesti önkormányzati tapasztalata van: 2018 májusától 2019 októberéig fővárosi képviselő, jelenleg a Fővárosi Közgyűlés Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottságának tagja. Először tanulni jött Magyarországra Újvidékről, ma már otthonának tekinti Budapestet. Hisz abban, hogy Vitézy Dáviddal egy új korszakba léphet Budapest.

3. Szilágyi Anna

Szilágyi Anna Európai Unió szakirányon végzett közgazdász, urbanista, a MOME service designer szakának végzős hallgatója. Több, mint 10 évig dolgozott a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójaként és pályázati igazgatójaként. Az elmúlt húsz évben több mint 120 településfejlesztési, turisztikai és oktatási projekt megvalósításában vett részt. Évek óta Vitézy Dávid közvetlen munkatársa, a Budapest Fejlesztési Központ részvételiségi vezetője volt. Városfejlesztőként célja, hogy a főváros rozsdaövezetei élettel teli, kreatív városrészekké váljanak.

4. Merker Dávid

Merker Dávid Pro Cultura Urbis és regionális PRIMA-díjas szociológus, kultúraszervező, a hosszúlépés.járunk? városi séták társalapítója. A főváros helytörténeti örökségét legjobban ismerő kulturális szakemberek egyike, két Budapestről szóló sikerkönyv társszerzője, a Széna téri történeti emlékpark kurátora. Évtizedes független kultúraszervezői munkájának köszönhetően érti és átlátja, hogy Budapest következő vezetése mit tud tenni a főváros kulturális életének szabadságáért és fejlődéséért.

5. Süveg Anna

Süveg Anna klasszikus ének előadó-művészként diplomázott, jelenleg az LMP szóvivőjeként dolgozik. Fővárosi képviselőjelöltsége mellett a IX. kerületben a Baranyi Krisztinát Ferencvárosért Egyesület színeiben indul a választáson. Kulturális területen és az Országgyűlés munkatársaként is tevékenykedett. Olyan Budapestért szeretne dolgozni, ahol a „látszatzöld” megoldások helyett érdemben növelik a zöldfelületeket, ahol úgy fejlesztik a közösségi közlekedést, hogy az valóban képes legyen átcsábítani az autósokat. Vitézy Dávid jelöltségét azért támogatja, mert benne látja a garanciát arra, hogy látszatintézkedések helyett végre valóban fejlődjön Budapest.

6. Barta Márton

Barta Márton a Budapesti Corvinus Egyetem stratégiai vezetője, a Rajk Szakkollégium társigazgatója, nemzetközi kapcsolatok szakértő, politológus. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Közép-Európai Egyetemen és a groningeni Rijksuniversiteiten végezte. Vendégmunkatársként dolgozott a washingtoni Center for European Policy Analysis kutatóintézetnél. Szakmai életútja a közigazgatáson, a közpolitikai elemzésen át vezetett a felsőoktatásig. Szakterülete a stratégiaalkotás, a gazdaságfejlesztés és az innovációmenedzsment, szenvedélye a kreatív közösségi terek fejlesztése.

7. Hutiray Borbála

Hutiray Borbála jogász, közgazdász, pénzügyi szakember. A GreenGo – Magyarország egyetlen tisztán elektromos közösségi autómegosztó szolgáltatójának – vezérigazgatója. A közösségi, egészségügyi ellátórendszerből kiszorultakat segítő MedSpot Alapítvány felügyelőbizottsági tagja és egy iskolaszövetkezet alapítója. Elkötelezett a fenntartható közösségi mobilitás fejlesztése mellett. Csapatunk tagjaként a főváros gazdaságfejlesztésével, a város pénzügyeinek takarékos és hatékony szemléletű felügyeletével fog foglalkozni.

8. Can Togay

Can Togay Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, színész, költő, kurátor, kulturális diplomata, egyetemi tanár. A Cipők a Duna-parton holokauszt emlékmű társalkotója Pauer Gyula szobrászművésszel. Korábban a berlini a Collegium Hungaricum igazgatójaként és a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt művészeti és kreatív főtanácsadójaként dolgozott. Jelenleg a Potsdam-Babelsberg Konrad Wolf Filmegyetemen és a veszprémi Pannon Egyetemen oktat.

9. Kocsis János Balázs

Kocsis János Balázs a Magyar Urbanisztikai Társaság alelnöke, szociológus, várostörténész, villamosmérnök végzettségekkel rendelkezik. A hazai urbanisztikai képzés egyik meghatározó vezetője, több száz egykori diákja foglalkozik városfejlesztéssel szerte Európában. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Budapesti Műszaki Egyetemen oktat, korábban egy évet az amerikai Indiana University-n vendégtanított. Városszociológiai kutatásai mellett településfejlesztéssel, fenntarthatósági és lakhatási kérdésekkel foglalkozik, fővárosi képviselőként ezen tapasztalatait szeretné kamatoztatni.

10. Szabó-Kellner Katalin

Szabó-Kellner Katalin szociális szakember, Pesterzsébet egyéniben megválasztott önkormányzati képviselője, a Szociális Bizottság elnöke. Töviről-hegyire ismeri az ápolással és idősgondozással kapcsolatos kihívásokat, önkormányzati munkája során tapasztalatokat szerzett arról, milyen szociális problémákkal küzdenek a budapestiek. Vitézy Dávid programjában különösen fontos számára a körúton túli Budapest fejlesztése és az állatvédelem, két olyan terület, amelyekre eddig méltatlanul kevés figyelem jutott.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás