Barion Pixel

Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!

Amikor a főpolgármesteri kampányomat elkezdtem, tudtam, hogy egyszerre kell legyőznünk a kormány Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését.

Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása.

A már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak. Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok.

A helyzet ugyanakkor azt igényli, hogy beszéljünk világosan:

  1. Főpolgármesterként nem fogok koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programom mentén teremtünk többséget a Fővárosi Közgyűlésben.
  2. Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettesem.
  3. Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogjuk vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.
  4. A programom, a kampányom állításai egytől egyig érvényesek továbbra is. Nemet mondok a Maxi-Dubajra, nemet mondok a kínai magasvasútra, nemet mondok az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése. Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz.
  5. Továbbra is azt kérem mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogasson, de az általam vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat. Így lesz erőnk ahhoz, hogy a szakemberekből álló csapatommal megvalósítsuk a részletes főpolgármesteri programomat.

 

Minden budapesti főpolgármestere leszek, legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál, vagy most szavaz először. Mindenki szavazatára számítok, aki változást szeretne és azt, hogy pártérdekek helyett végre valóban Budapest érdekei szerint fejlesszük ezt a gyönyörű várost, hogy még szebb, zöldebb, biztonságosabb és élhetőbb legyen.

Nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos. Főpolgármesterként a kormánnyal és a pártokkal szemben is a budapestiek érdekeit fogom képviselni.

Itt az idő, Budapestnek új főpolgármester kell! Aki változást szeretne Budapesten, vasárnap adjon esélyt, és tegye meg a következő nagy lépést, hogy végre fejlődő pályára állíthassuk Budapestet!

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás