Barion Pixel

Kerékpárutakat és Bubit a külvárosba is!

Vitézy Dávid 15 éve dolgozik azon a Magyar Kerékpárosklubbal együttműködve, hogy biztonságosabb és népszerűbb legyen a kerékpáros közlekedés a fővárosban. A főpolgármester-jelöltek közül elsőként állapodott meg a további fejlesztések főbb irányairól Kürti Gáborral, a Magyar Kerékpárosklub elnökével és szakmai csapatával.

Vitézy Dávid vezette a BKK-t, amikor tíz évvel ezelőtt elindították a Bubit és abban az időszakban készült el az Andrássy úti, a kiskörúti és a csepeli kerékpárút is. Vitézy főpolgármesterként ezt a munkát szeretné folytatni.

– Elsősorban a külvárosokban kell javítani a biztonságos biciklizés feltételeit új kerékpársávok kijelölésével – mondta a Kerékpárosklubbal folytatott egyeztetés után a főpolgármester-jelölt.

Abban is egyetértettek, hogy a Bubi-hálózatot ki kell terjeszteni a Hungária körúton túlra. Elérhetővé kell tenni minden metróállomás környékén Kőbánya-Kispesttől az Örs vezér terén át Újpestig. Vitézy és Kürti álláspontja szintén azonos arról hogy a Budapest-bérlettel a Bubi is igénybe vehető legyen. Ez vonzóbbá teheti a BKK saját bérletét, ami pedig akár többletbevételt hozhat a fővárosnak is.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti programja azt is tartalmazza ugyanakkor, hogy az elmúlt években az Üllői úton és a Váci úton elhibázottan kialakított kerékpársávokat ki kell javítani, a kihelyezett karókat el kell tüntetni, helyettük biztonságos, minden közlekedő számára megfelelő kerékpársávokat kell kialakítani.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás