Barion Pixel

Legyen újra vidámpark Budapesten!

A Vidámpark bezárásával megszűnt az egyik legnépszerűbb családi szórakoztató attrakció a fővárosban, amit sok (kis)gyermekes szülő hiányol. Vitézy Dávid programjában az szerepel, hogy Észak-Csepelen, ahol régóta tervezik egy közpark kialakítását, ismét nyílhatna egy európai fővároshoz méltó vidámpark.

Teremtsük meg a feltételeit annak, hogy Budapesten ismét lehetőség legyen körhintára szállni, dodzsemezni, hullámvasutazni! – javasolja programjában Vitézy Dávid. 

A főpolgármester-jelölt szerint a Csepel-sziget északi csúcsánál lévő beépítetlen, elhanyagolt, lepusztult területen ki kell alakítani végre a főváros új közparkját, amelyet „Nagyerdő” néven  már öt évvel ezelőtt megígért a jelenlegi városvezetés, de semmi nem lett belőle.

Pedig a közpark tervei elkészültek. A Budapest Fejlesztési Központ dolgozta ki Vitézy Dávid vezetésével, ám 2022-ben a folyamat Lázár János budapesti beruházásokat leállító politikája miatt elakadt.

A főpolgármester-jelölt szerint a terület tulajdonjogának rendezése után megvalósulhat egy ökológiailag fenntartható, a természeti környezethez idomuló közpark Észak-Csepelen, és otthona lehet Budapest új vidámparkjának is.

Főpolgármester-jelöltként vállalom, hogy kezdeményezem egy új, családi szórakoztató attrakció létrehozását olyan nemzetközi üzemeltetőknél, amelyek hasonló élményparkokat működtetnek világszerte – fogalmazta meg elképzelését a főpolgármester-jelölt.

A Vidámparkot 2013. október elsején zárta be Tarlós István. Helyén most a félkész Biodóm áll.

Kép: Fortepan/Kanyó Béla

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás