Barion Pixel

Legyen végre a külső kerületeknek is főpolgármestere!

Vitézy Dávid szerint a körúton túli Budapestet magára hagyták. Főpolgármester-jelöltként vállalja, hogy megválasztása után gondoskodni fog a külső kerületek valódi fejlesztéséről, egyebek mellett a nagy tömegközlekedési csomópontok - mint például az Örs vezér tere, az Ecseri út vagy épp a Mexikói út - megújításáról, akadálymentesítéséről.
  • A kormány csak a Budai Vár újjáépítésével foglalkozik Budapesten, a jelenlegi városvezetés Karácsony Gergely főpolgármesterrel az élén is csak a belvárosra koncentrál: egyetlen futó fejlesztési projektjük, hogy néhány éven belül immár harmadszor átépítsék a Clark Ádám teret körforgalomból körforgalommá – fogalmazta meg kritikáját Vitézy Dávid.

A főpolgármester-jelölt programjában ezzel szemben az áll, hogy a fejlesztési forrásokat a külső kerültekben kell elkölteni, a körúton túli Budapest megújítására kell koncentrálni. Például az olyan nagy tömegközlekedési csomópontokban, mint az Örs vezér tere, az Ecseri út, a Határ út, Újpest Központ, a Liget tér, vagy épp a Mexikói út rengeteg a teendő.

Ezeket a csomópontokat naponta több százezren használják: tördezett aszfalton, kitaposott ösvényeken járnak, ugyanazokba a tócsákba lépnek évtizedek óta, kevés a zöldfelület, az üzletek pedig lepusztult bódékban működnek, ha működnek egyáltalán. Az akadálymentesítés sok helyen elmaradt, az átszállás egyik közösségi közlekedési eszközről a másikra kifejezetten macerás.

 

 

Vitézy Dávid a programjában azt ígéri, hogy az időjárástól védett, tiszta, biztonságos tereket alakítanak ki, padokat, nyilvános vécéket helyeznek el, átlátható és akadálymentes gyalogos útvonalakat hoznak létre, olyan, zöldebb, élhetőbb csomópontokat, ahol az embernek van kedve meginni egy kávét vagy éppen bevásárolni hazafelé.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás