Barion Pixel

Parkolás: ezt a rendszert nem javítgatni kell, hanem a nulláról újjáépíteni!

Vitézy Dávid szerint szembe kell nézni a főváros egyik legfontosabb problémájával: egységes, intelligens parkolási rendszer szükséges. Olyan, amelyik egyszerűbbé teszi az autóval közlekedők életét, kíméli a közterületeket, ráadásul nem ad lehetőséget arra, hogy a jobb- és baloldal közös mutyija milliárdokat szivattyúzzon át magánzsebekbe és pártkasszákba
  • Az egész városban egységes parkolási rendszert alakítunk ki, amely nem ad teret a visszaéléseknek. Kezdeményezzük a jogszabályok módosítását, hogy a BKK felügyelje a parkolást, ami – tisztességesen működtetve – a kerületi önkormányzatok számára is magasabb bevételt jelent – összegezte elképzelését Vitézy.

A parkolóórás rendszer költséges és elavult. A parkolóórák üzemeltetése, a sétálva körbejáró parkolóőrök fizetése – bár nem oly tekintélyes összeg, mégis – rendkívüli pazarlás, hiszen mindenkinek a zsebében ott a mobiltelefon. Vitézy felszámolná a parkolóórákat, megszüntetné a mobilfizetés kényelmi díját és általánossá tenné az online díjfizetést, az ellenőrzést pedig kamerával felszerelt autókból végezné a jelenleginél jóval kevesebb ellenőr. A kereslethez igazodó rugalmas díjszabást vezetne be, és fokozatosan kiépítené az intelligens foglaltságjelzést, ami tervezhetővé tenné a parkolóhelyek használatát.

A főpolgármester-jelölt a BKK-ra bízná az egységes fővárosi parkolási rendszer üzemeltetését.

  • A különböző magáncégek jelenleg nagyon drágán működtetik az automatákat, és minden kerületben önálló szerződéssel. Emiatt lényegesen több pénz folyik ki a parkolási bevételekből az automaták üzemeltetésére, mint amennyibe az valójában kerül. Ezért én azt javaslom, hogy bízzuk ezt a feladatot a BKK-ra, amely képes nagy rendszereket – például a forgalomirányítási vagy az utastájékoztatási rendszert – korrupciógyanú nélkül működtetni.

A főpolgármester-jelölt, a Fővárosi Közgyűlés felterjesztési jogával élve kezdeményezné, hogy az Országgyűlés módosítsa az önkormányzati törvényt azért, hogy Budapest hatékonyabban szervezhesse meg a közterületi parkolást.

  • A felterjesztési jog nem politikai kampányra való, nem a közvetlen elnökválasztást kell követelni az Országgyűléstől, hanem a főváros életét meghatározó kérdésekben kell ezzel élni. És a parkolási rendszer átalakítása Budapest egyik legégetőbb problémája – állítja Vitézy Dávid.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás