Barion Pixel

A Méltó Időskor Házai és családok átmeneti otthona

Létrehozzuk a Méltó Időskor Házait, ahol a magukról gondoskodni képes idős emberek azt érezhetik, hogy mekkora szükségünk van rájuk!

A hosszabb élet jó esetben egészségben megélt éveket jelent. A magáról gondoskodni tudó, de magányos vagy kisebb problémái miatt egészségügyi felügyeletre szoruló idős emberek sok esetben nem tudnak megbarátkozni a privát szférájuk teljes elvesztésével, a „haszontalanság” érzésével, és emiatt nem akarnak a nagy létszámú idősotthonokba költözni.

Az ő számukra kínálunk megoldást fővárosi tulajdonban lévő ingatlanokban létrehozandó Méltó Időskor Házaival, amelyekben az idős emberek a saját összkomfortos apartmanjukban élhetnek, miközben a házban folyamatosan működő egészségügyi szolgálat nyújt számukra teljes biztonságot. Az előkészítést haladéktalanul elindítjuk, a ciklus végéig már az első házba beköltözhetnek a lakók.

Külföldi példák alapján mintaprojektet indítunk, integrálva ezt az idősgondozási formát a családok átmeneti otthonával. Így a még aktív időskorú emberek segítséget nyújthatnak olyan szülők számára, akiknek ez az átmeneti lakhatási forma az egyetlen lehetőségük arra, hogy a gyermekeiket családban tartsák, és akiknek a munkavállalás és a gyermekek állandó felügyelete együtt szinte megoldhatatlan kihívást jelent. 

Az idős emberek így „fogadott” unokával, a családok pedig a nélkülözhetetlen segítség mellett pótnagyszülővel gazdagodhatnak.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás