Barion Pixel

BKK-rendészet

Biztonságossá tesszük a közösségi közlekedést, hogy kortól és nemtől függetlenül minden fizető utas nyugodtan vehesse igénybe.

A koszos, messziről bűzlő, másokat zaklató és fenyegető, agresszívan kéregető emberek jelenléte sajnos mindennapossá vált a közösségi közlekedési járatokon (is). Ne keverjük össze a szociális rászorultságot és a rendbontást. A közösségi közlekedés legyen azoké, akik betartják az együttélés alapvető szabályait! A járműveken nincs helye azoknak, akik erre nem képesek, és viselkedésükkel folyamatosan zavarják utastársaikat. Napi 2-3 alkalommal történik átlagosan súlyos atrocitás az utasok kárára – ez ellen fel kell lépnünk!

Ez a probléma azonnali beavatkozást igényel, ezért ugyanazt tesszük, mint számos nyugat-európai nagyváros: felállítunk egy hatékony, a rendőrséggel és a közlekedési társasággal együttműködésben dolgozó szervezetet:

  • A munkaerőhiánnyal küzdő önkormányzati közterület-felügyeletet megerősítve létrehozzuk a gyors reagálású intézkedésre képes és jogosult BKK-rendészetet. A kivonulószolgálat együttműködik a BKK diszpécserszolgálatával és kéklámpás autóival, hogy mielőbb odaérjenek, ha az utasok vagy járművezetők segítséget kérnek.
  • 200 fővel bővítjük a közterület-felügyelők létszámát a BKK-rendészet létrehozásával, akiket testkamerával szerelünk fel, hogy az intézkedések jogszerűsége mindig ellenőrizhető legyen.
  • A BudapestGo applikációt segélyhívó gombbal és chatfunkcióval bővítjük annak érdekében, hogy ne csupán a járművezetők, hanem az utasok is közvetlenül jelezhessék a BKK-rendészetnek, ha valami nincs rendben a járművön vagy a megállóban.
  • Ma a villamosok többsége és a kisföldalatti szerelvényei nincsenek bekamerázva. Biztosítjuk, hogy a BKK valamennyi közösségi közlekedési járművén legyen kamera.
  • A szociális ellátórendszer segítségével tisztálkodási lehetőséget, tiszta ruhát és ellátást biztosítunk azok számára, akik a tömegközlekedési járműveken higiéniás okokból nem maradhatnak.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás