Barion Pixel

Méltó átmeneti otthont négylábú társainknak is!

A fővárosban kóborló állatok számáról csak becslések állnak rendelkezésünkre, ám azt tapasztaljuk, hogy egyre többen élnek gazdátlanul, kiszolgáltatva Budapest utcáin. Az Illatos úti „ebrendészeti telep” mára krónikus helyhiánnyal küzd, kialakítása pedig nem felel meg a korszerű állatvédelmi követelményeknek.
  • Állatvédelmi szervezetekkel és a budapesti állatorvosokkal összefogva átfogó ivartalanítási programot indítunk, elsősorban a kóbormacska-kolóniák „utánpótlásának” megszüntetése érdekében. A kóbor állatok ivartalanításán kívül fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet és a társállatként tartott kutyák és macskák ivartalanítására is. Évente 80-100 kölyökkutyát és sok száz kölyökmacskát adnak le gazdáik az Illatos úti telepen, mert nem tudnak vagy nem akarnak gondoskodni a szaporulatról.
  • Az Illatos útnál korszerűbb, nagyobb, új állatvédelmi központ és menhely kialakításával növeljük az állatmenhely-kapacitást.
  • Budapesten legalább két helyszínen biztosítunk éjjel-nappal folyamatosan nyitva tartó állatorvosi ügyeletet, ahová térítésmentesen be lehet vinni az utcán talált, sérült, azonnali ellátást igénylő állatokat. 
  • A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság berkein belül éjjel-nappal hívható állatvédelmi járőrszolgálatot létesítünk.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás