Barion Pixel

Bérlakás program

A lakhatási válság a legerősebben azokat sújtja, akiktől a város működése és néha az életünk függ.

Budapesten megfizethetetlenül drága lett a lakásvásárlás, de még az albérlet is. Az elmúlt években az ingatlanárak és a bérleti díjak nagyobb mértékben növekedtek, mint a jövedelmek, különösen a közszolgálatban dolgozók jövedelme. Részben emiatt krónikus hiány alakult ki a fővárosban pedagógusokból, ápolókból, rendőrökből, busz- és villamosvezetőkből, akik egyszerűen nem találnak otthont a fővárosban. Vagy az agglomerációba kényszerülnek, vagy külföldön vállalnak munkát. A város fejlődése, sőt működése is veszélybe kerül emiatt.

Enyhítjük a közszférában dolgozók lakhatási problémáit, hozzájárulva a közszolgáltatások biztonságának javításához és a főváros versenyképességének növeléséhez. A következő ciklusban legalább 10 000 új szolgálati lakás építését kezdjük meg a közszolgálatban dolgozóknak függetlenül attól, hogy állami vagy önkormányzati szervezetnél dolgoznak. Ezek korszerű, változatos méretű, az egyfős és családos háztartások számára is megfelelő otthonok lesznek.

A megvalósítás négyoldalú együttműködésben történhet: a Főváros helyet, szabályozást és támogatást, a kormányzat és a kerületek fejlesztési támogatást (és adott esetben telket), az ingatlanbefektető pedig építést és üzemeltetést biztosít. Törekszünk az építési szabályok egyszerűsítésére (parkolószám minimalizálása, közösségi szolgáltatások integrálása), amivel kedvezőbb beruházási környezetet teremtünk.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás