Barion Pixel

Vitézy: Kitesszük a pártkádereket a fővárosi cégek vezetéséből

Vitézy Dávid egyik markáns programpontja, hogy bukott politikusok helyett szakemberek vezessék a fővárosi közszolgáltató cégeket, azok ne legyen a pártok kifizetőhelyei! Ezért vállalja, hogy főpolgármesterként nem fog kinevezni pártkádereket a fővárosi közszolgáltató cégek igazgatóságába és felügyelőbizottságába.

A két politikai oldal káros gyakorlata között nincs különbség: Tarlós István idején Papcsák Ferenc országgyűlési képviselő vezette a BKV-t; Karácsony Gergely pedig Draskovics Tibort, a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminiszterét ültette a helyére. A Gyurcsány-kormány egykori szóvivője, Gál J. Zoltán ugyanakkor a kelenföldi kollégium épületét éppen most kiárusító Fővárosi Vagyonkezelő igazgatóságában ül.

Vitézy Dávid ezzel szemben vállalja, hogy ha főpolgármester lesz, a törvényi felhatalmazásával élve kizárólag szakembereket javasol a fővárosi közszolgáltató cégek vezető testületeibe.

A Pulzus Kutató felmérése szerint a budapestiek 70 százaléka egyetért azzal, hogy ki kell tenni a bukott politikusokat az igazgatóságokból és a felügyelőbizottságokból, a helyükre szakembereket kell ültetni.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás