Barion Pixel

Vitézy: Ne adják el a választás előtt a kelenföldi kollégium épületét!

A főpolgármester-jelölt az egykori kelenföldi kollégium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vonja vissza az üresen álló épület és a hozzá tartozó telek értékesítésére kiírt pályázatot, ne árusítsa ki a főváros tulajdonában lévő egyik legértékesebb ingatlant közvetlenül a választások előtt.

Az ingatlanra május 17-ig, vagyis jövő péntekig tehetnek ajánlatot az ingatlanfejlesztők. A Fővárosi Vagyonkezelő honlapján megtalálható pályázat alapján az épület bontása után a telekre egy akár 65 méter magas ingatlan is felhúzható, így összesen 75.700 négyzetméter lesz a hasznos, beépíthető terület. A Fővárosi Önkormányzat az ingatlant úgy hirdette meg, hogy funkcionálisan semmilyen elvárást nem fogalmazott meg: vagyis akár hotel, irodaház vagy bevásárlóközpont is épülhet az egykori kelenföldi kollégium helyére.

Ezzel szemben Vitézy Dávid álláspontja szerint ezen a 75 ezer négyzetméteren ingatlanfejlesztők bevonásával bérlakásokat építhetnének és/vagy kollégiumi férőhelyeket hozhatnának létre: ezer bérlakás megépítésével lényegében megduplázható lenne a fővárosi tulajdonú bérlakás-állomány, vagy négyezer új kollégiumi férőhelyet lehetne ezen a területen kialakítani.

A főpolgármester-jelölt ezért felszólította Karácsony Gergelyt, hogy ne kösse meg ebben az ügyben a következő városvezetés kezét: állítsa le a főváros egyik legértékesebb telkének értékesítési folyamatát és ne adják el a választások előtt néhány nappal az ingatlant!

Vitézy Dávid szerint a következő városvezetésnek meg kell hagyni a lehetőséget arra, hogy a kelenföldi telket úgy hasznosítsa, hogy bővüljön a megfizethető bérlakás-állomány és a kollégiumi férőhelyek száma, enyhítve ezzel a budapesti lakhatási válságot.

Vitézy főpolgármesterként úgy vonna be magánbefektetőket a terület hasznosítására, hogy ezekhez a funkciókhoz kötné az ingatlanfejlesztést – hangzott el a sajtótájékoztatón.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás