Barion Pixel

Program

Böngéssz vagy töltsd le a teljes programot!

Ezen az oldalon a teljes programomat megismerheted, a programpontok közül pedig témakörök és kerületek szerint is szűrhetsz, így biztosan megtalálod a számodra releváns terveket és újításokat. Ha szeretnéd elolvasni a teljes kiadványt, az alábbi gombra kattintva töltheted le.

Társasházak támogatása

A társasházi lét számos frusztráció forrása. A Főváros azonban képes segíteni!

Lakásszövetkezetek

Támogatjuk a nagyvárosi lakhatás megoldásának korszerű formáit, segítjük a lakáshoz jutást, lakásfenntartást és a közösségépítést.

Budapest Gazdaságfejlesztési Központ

Önálló gazdaságfejlesztési szervezetet hozunk létre annak érdekében, hogy Budapest az európai és világtrendek ismeretében folyamatosan nyomon kövesse és proaktívan alakítsa gazdaságának fejlődését.

Együttműködésben az egyetemekkel

Új szintre emeljük az együttműködést a felsőoktatási intézményekkel annak érdekében, hogy a város gazdasága és polgárai profitálhassanak a budapesti tudástőkéből.

Made in Budapest

A Made in Budapest védjegy fel- és megismerhetővé teszi mindazt az értéket, amelyet Budapesten állítottak elő azért, hogy támogassuk az innovatív, kreatív vállalkozások, ágazatok működését a fővárosban.

Csepel Művek mintaprogram

132 év után a Csepel Művek legyen újra a városfejlődés motorja!

Budapest első látásra

Hozzuk rendbe nagy pályaudvaraink előtereit és aluljáróit, valamint a repülőtéri bevezető út környezetét, hogy méltóvá váljanak Budapesthez!

Nagyvásárcsarnok: a magyar gasztronómia fellegvára

Tegyük a Nagyvásárcsarnokot olyan hellyé, amelyet valóban minden magyarnak és külföldinek fel kell keresnie, ha a magyar konyha vagy termelői élelmiszereink legjavát akarja megkóstolni és hazavinni.

Bulinegyedből gasztronegyed

A fővárosi szórakozónegyed megőrzendő érték Budapest számára – gasztronómiájának, nappali életének fejlesztésével és az együttélési szabályok közös fejlesztésével.

Együtt élő turizmus

A turizmus fontos ágazat Budapest gazdaságában, de az együttélés szabályai mindenkire vonatkoznak. A turizmus hasznát arra kell fordítanunk, hogy azokat kompenzáljuk, akik a kényelmetlenségekből is részesülnek.

Sziget Fesztivál

Van egy olyan brandje Budapestnek, ami összeköti a baby boomereket a Z generációval. Ez a Sziget Fesztivál. Olyan együttműködést alakítunk ki a szervezőkkel, ami minden budapesti fiatal számára elérhetővé teszi a Sziget-élményt. Mert kell egy hét együttlét!

Budapest szabad színházai

Budapest kulturális kínálatának alapjai a városban működő színházak, azonban az utóbbi évek kultúrharca ezt a területet is elérte. A színházi élet is a pártpolitika játszóterévé vált, a kiszámíthatatlan kormányzati intézkedések pedig veszélyeztetik a művészi szabadságot.

Kultúra? Közösség? Könyvtár!

Ki gondolja, hogy a könyvtárak unalmas helyek, ahol mindig csöndben kell lenni? Legyenek a FSZEK tagintézményei izgalmas helyi kulturális központok, alkotóműhelyek, a tanulás, az információszerzés, a játék és a találkozás terei!

A fürdőkultúra a mi kultúránk

Hiszünk abban, hogy a budapesti gyógyfürdők nem csupán turisztikai attrakciók, hanem a budapestiek identitásának, kulturális örökségének és pihentető kikapcsolódásának fontos helyszínei. Akkor működhetnek Budapest élő örökségeként, ha a városlakók ismét felfedezik őket.

Budapest Múzeum

Az új Budapest Múzeumban fővárosunk történetét mai nyelven meséljük el azért, hogy közösen írhassuk tovább.

Budapest Tudásközpont

Gondolkodjunk közösen Budapestről, ösztönözzük az ágazatok szakterületei közötti párbeszédet, és adjunk teret a városi innovációknak!

Szabadon hozzáférhető fotók a Fortepanon

Legyen valóban közkincs a Főváros intézményei által kezelt fényképgyűjtemény!

Szomszédok Lakásmúzeum

Sokunknak múlt, sokunknak jelen a panellakás. Ezért kell megértenünk, kiknek, mikor és miért épültek.

Budapest, a zene városa

A nyelvünket csak mi magyarok értjük. A zenénket mindenki. Töltsük meg zenével Budapest köztereit, és mutassuk meg a világnak a zene nyelvén, kik vagyunk!

Teret a kultúrának!

Itt az idő, hogy a művészet betöltse végre Budapest tereit! Adjunk lehetőséget képző- és előadóművészeinknek, hogy tehetségükkel színesítsék a budapesti köztereket, élettel töltsék meg a kihalt tereket!

Magánszféra a művészetért

Mindenkitől elvárjuk, aki lehetőséget kap arra, hogy Budapesten építsen, fejlesszen, hogy járuljon hozzá Budapest kulturális életének és örökségének gazdagításához is.

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás