Barion Pixel

Program

Böngéssz vagy töltsd le a teljes programot!

Ezen az oldalon a teljes programomat megismerheted, a programpontok közül pedig témakörök és kerületek szerint is szűrhetsz, így biztosan megtalálod a számodra releváns terveket és újításokat. Ha szeretnéd elolvasni a teljes kiadványt, az alábbi gombra kattintva töltheted le.

Kultúrkupont minden budapestinek!

Váljon a kultúra elérhetővé minden budapesti lakos számára, adjunk lehetőséget a főváros lakóinak, hogy minél jobban megismerjék Budapest kulturális intézményeinek kínálatát!

Az év kulturális kerülete

Mert az elfelejtett helyi szokások, a kisközösségek legendái és csak helyben ismert, velünk élő tehetségei is Budapest kultúrájának az építőkövei. És mert minden budapesti kerület megérdemli a figyelmet.

Népliget

A Népliget a város hatalmas, rejtett kincse. Feltárjuk, és megmutatjuk, miért jó itt elidőzni.

Észak-csepeli közpark

Hosszú évekig tart létrehozni, de évszázadokra szóló értéket teremtünk vele: felkaroljuk a csepeli szigetcsúcson elképzelt városi park ügyét.

Vidámparkot Budapestnek!

A magas színvonalú kulturális életnek része a megfizethető, magas színvonalú családi szórakozás is, ezért megteremtjük annak a lehetőségét, hogy a ciklus végére Budapest új vidámparkkal gazdagodjon.

Folyami uszodák és szabadstrandok

Dédszüleinknek még természetes volt, hogy a kánikulai hőségben megmártóznak a Dunában. Ez számunkra is lehetséges!

Budapest főtere

Karácsony Gergely egyik fontos vállalása volt 2019-ben, hogy megnyitja a Városháza épületét, és közparkká alakítja az épület mögötti autóparkolót. Öt év alatt mindössze egy tervpályázatig és a választások előtti kapkodása jelképévé váló popup park létesítéséig sikerült eljutnia. Ő félmegoldásokkal kampányol – mi valóban teljesítjük, amit ő vállalt.

Városliget

Új alapokra helyezett párbeszédet kezdünk a kormánnyal a Liget Budapest program felülvizsgálatára. Elismerjük az eddig létrejött értékeket, de felül kell vizsgálni, szükségesek-e a még fel nem épített múzeumok. A prioritás a park rekonstrukciója kell legyen.

Zöldutak

Zöldutakkal és sétányokkal hálózzuk be a várost, hogy a közparkok a lehető legtöbb budapesti számára elérhetővé váljanak.

Belvárosi Duna-part

Sokévnyi tétovázás és halogatás után végre megvalósítjuk: átépítjük, majd a városlakók és a turisták előtt egész évben megnyitjuk a belvárosi Duna-partot, a pesti alsó rakpartot és a budai felső rakpart köztereit.

Kisebb gyalogos-kerékpáros hidak

Hidakat építünk, hogy sétálva, futva, kerékpárral vagy éppen kutyával bejárhatóvá tegyük a dunai szigeteket és folyópartokat.

Római-part

A Római-part értékeit nemcsak a gátépítés, hanem a túlhasználat is rombolhatja. Bánjunk vele belátóan!

Parti sétány Újbudán

Kelenföld túlzsúfolt, és egyre élhetetlenebbé válik az egymást érő lakóparkok építésével. A városrészből hiányzó zöldfelületeket ezért – az ott élők és minden fővárosi javát szolgálva – egy Duna-parti zöldsávval pótoljuk.

Helyi központok megerősítése

23 kerület, 100 egyedi központ, egyetlen nagy probléma. Otthonossá tesszük a helyi lakókörnyezetet, és megerősítjük a mindennapos szolgáltatások színtereit.

Építészeti értékmentés

Hogyan óvhatjuk meg a következő generációknak a világ legszebb városát?

Sziget Fesztivál

Van egy olyan brandje Budapestnek, ami összeköti a baby boomereket a Z generációval. Ez a Sziget Fesztivál. Olyan együttműködést alakítunk ki a szervezőkkel, ami minden budapesti fiatal számára elérhetővé teszi a Sziget-élményt. Mert kell egy hét együttlét!

Budapest szabad színházai

Budapest kulturális kínálatának alapjai a városban működő színházak, azonban az utóbbi évek kultúrharca ezt a területet is elérte. A színházi élet is a pártpolitika játszóterévé vált, a kiszámíthatatlan kormányzati intézkedések pedig veszélyeztetik a művészi szabadságot.

Kultúra? Közösség? Könyvtár!

Ki gondolja, hogy a könyvtárak unalmas helyek, ahol mindig csöndben kell lenni? Legyenek a FSZEK tagintézményei izgalmas helyi kulturális központok, alkotóműhelyek, a tanulás, az információszerzés, a játék és a találkozás terei!

A fürdőkultúra a mi kultúránk

Hiszünk abban, hogy a budapesti gyógyfürdők nem csupán turisztikai attrakciók, hanem a budapestiek identitásának, kulturális örökségének és pihentető kikapcsolódásának fontos helyszínei. Akkor működhetnek Budapest élő örökségeként, ha a városlakók ismét felfedezik őket.

Budapest Múzeum

Az új Budapest Múzeumban fővárosunk történetét mai nyelven meséljük el azért, hogy közösen írhassuk tovább.

Budapest Tudásközpont

Gondolkodjunk közösen Budapestről, ösztönözzük az ágazatok szakterületei közötti párbeszédet, és adjunk teret a városi innovációknak!

hírlevél

arrow_an_b
Megszakítás